ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΥ



600 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κ.σ. πάστα κάρι
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
250 ml ζωμό κοτόπουλο ή νερό
4 κ.σ. fish sauce
½ κ.γ. ζάχαρη
4 κ.σ. (70 ml) γάλα καρύδας
3 κ.σ. λάδι

Σε ένα γουοκ ή τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να κάψει. Ρίχνετε το σκόρδο και την πάστα κάρυ (αν δεν έχετε βάζετε κάρυ σκόνη) και αφήνετε να τσιγαριστούν. Bάζετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά. Pίχνετε το κρεμμύδι, τους κύβους πατάτας και το ζωμό και αφήνετε να ψηθούν, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτετε το γάλα καρύδας και μετά τη fish sauce και τη ζάχαρη. Μόλις η πατάτα μαλακώσει, το φαγητό είναι έτοιμο. Αν θέλετε πιο δεμένη τη σάλτσα, αφαιρείτε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το ζωμό να βράσει λίγο ακόμα. Όταν δέσει αρκετά, βάζετε ξανά το κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV