ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ



1 κιλό φρέσκο χταπόδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά φλάσκα
1 κρεμμύδια
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
λάδι
αλάτι

Καθαρίζετε και αδειάζετε το εσωτερικό του κεφαλιού του χταποδιού. Το πλένετε με θαλασσινό νερό. Χτυπάτε το χταπόδι μερικά λεπτά για να μαλακώσει. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό,ένα φύλλο δάφνης και το λευκό κρασί,βράζετε το χταπόδι βάζοντας πρώτα τα πλοκάμια και ύστερα το κεφάλι.(Μη ρίξετε αλάτι πριν τελειώσει το βράσιμο γιατί θα κάνει το χταπόδι σκληρό.) Τα 20 πρώτα λεπτά βράζετε το χταπόδι σε δυνατή φωτιά και τον υπόλοιπο χρόνο σε μέτρια φωτιά. Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα με ζεστό λάδι,σοτάρετε το ξεφλουδισμένο και τριμμένο κρεμμύδι. Όταν μαραθεί,προσθέτετε την πιπεριά,την ξεφλουδισμένη ντομάτα και το σκόρδο(όλα καλά ψιλοκομμένα). Βγάζετε το χταπόδι,το κόβετε σε κομμάτια και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το σοταρισμένο μείγμα. Το αφήνετε μέχρι να ψηθεί.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV