ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ



αμπελόφυλλα
3 φλιτζάνια κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζάνι ρύζι
2 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι νερό
άνηθος
δυόσμο
χυμό 2 τουλάχιστον λεμονιών

Βάζετε το τριμμένο κρεμμύδι μέσα σε κατσαρόλα ή σε τηγάνι και το αφήνετε να βράσει για λίγο, με ελάχιστο νερό. Μέσα σε βαθύ δοχείο, ανακατεύετε τα κρεμμύδια, το ρύζι, το ένα φλιτζάνι λάδι, τον άνηθο, το δυόσμο και το λεμόνι. Ζεματάτε τα αμπελόφυλλα, τους κόβετε το κοτσάνι και τα γεμίζετε με το μείγμα που έχετε ετοιμάσει. (Μέσα σε κάθε φύλλο, που το έχετε απλώσει, βάζετε μια κουταλιά του γλυκού γέμιση ή και περισσότερο, ανάλογα με το μέγεθος που προτιμάτε τα ντολμαδάκια. Τυλίγετε το φύλλο πρώτα στα πλάγια, μετά τη μια πλευρά σαν φάκελο και τέλος την άλλη σε σχήμα ρόμβου). Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια σε σειρά μέσα σε κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με ένα πιάτο και ένα μικρό βάρος από πάνω, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και το νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 40 λεπτά. Αφαιρείτε το βάρος και το πιάτο, ρίχνετε λίγο λεμόνι ακόμη και αν προτιμάτε τα ντολμαδάκια ξινά και τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα.


Κύριο Συστατικό : Αμπελόφυλλα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV