ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. Χρυσή Σπαγγετίνη ΗΛΙΟΣ
500 γρ. μελιτζάνες
100 γρ. ανθότυρο φρέσκο
100 γρ. ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. ταχίνι
30 ml. χυμό λεμονιού
5 γρ. πάπρικα καυτερή
5 γρ. κύμινο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180° για περίπου 40 λεπτά αφού πρώτα τις τρυπήσουμε καλά με ένα πιρούνι από όλες τις πλευρές. Όταν βγούνε από τον φούρνο τις ανοίγουμε και παίρνουμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι. Βάζουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας μαζί με το ταχίνι, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι σε ένα multi και τα χτυπάμε καλά.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μίγμα της μελιτζάνας να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Από επάνω τρίβουμε το ανθότυρο.

ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ
Κύριο Συστατικό : Σπαγγετίνη
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος, Τηγάνι, Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV