ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

800 γρ. μοσχάρι νουά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
50 ml. λευκό ξηρό κρασί
30 γρ. μουστάρδα
50 ml. κρέμα γάλακτος 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
500 γραμμ. ζωμό από κοτόπουλο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
μοσχοκάρυδο
400 γρ. έτοιμο πουρέ πατάτας
30 γρ. βούτυρο
ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας. Το κόβουμε σε ροδέλες, το χτυπάμε ελαφρώς και στη συνέχεια σε λεπτές λωρίδες και τις σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει με λίγο ελαιόλαδο. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε στην άκρη και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και βούτυρο στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαλακώσουνε. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την κρέμα , τη μουστάρδα, το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε επάνω στο πουρέ πατάτας. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ
Κύριο Συστατικό : Μοσχάρι Νουά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV