ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες PORKY
Μαρινάδα
500 ml. νερό
500 ml. μαύρη μπύρα τύπου Bock
30 γρ. χοντρό αλάτι
50 γρ. καφέ ζάχαρη
50 ml. μελάσα
Για το ψησιμο
7 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
10 γρ. μαύρο πιπέρι
5 γρ. αλάτι
5 γρ. αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου
Για το λαχανο
1/2 λάχανο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
500 ml. μπύρα τύπου Lager
50 γρ. μουστάρδα
30 γρ. μαύρη ζάχαρη
15 ml. σάλτσα Worcestershire
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το νερό, την μπύρα, το χοντρό αλάτι, τη ζάχαρη, τη μελάσα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το αλάτι και η ζάχαρη να διαλυθούν. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα βαθύ σκεύος και ρίχνουμε τη μαρινάδα από επάνω. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και τις γυρίζουμε 2 – 3 φορές. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το σκεύος και τις στεγνώνουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σκόρδο λιωμένο, το πιπέρι, το αλάτι, και το φασκόμηλο. Τρίβουμε καλά στη μπριζόλα και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές σε τηγάνι γκριλ για περίπου 10 λεπτά.
Για το λάχανο
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. προσθέτουμε τη μπύρα, τη μουστάρδα, την καστανή ζάχαρη, την σάλτσα Worcestershire και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάχανο, αλάτι, πιπέρι, και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά. Αφού έχει μαλακώσει το λάχανο το αφαιρούμε και αφήνουμε τα υγρά σε δυνατή φωτιά για να δέσουν.
Σερβίρουμε και ρίχνουμε το σιρόπι επάνω στο λάχανο.

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΟ
Κύριο Συστατικό : Χοιρινές Μπριζόλες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 2 Ώρες Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV