ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό νουά μοσχαρίσιο σε δίχτυ PORKY
10 γρ. χοντρό αλάτι
5 γρ. πιπέρι
3 γρ. πάπρικα γλυκιά
1 γρ. πάπρικα καυτερή
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 καρότα, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. λευκά μανιτάρια
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
2 πιπεριές τσίλι
1 λίτρο μπύρα τύπου Lager
ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι, την γλυκιά και την καυτερή πάπρικα. Τρίβουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, το σκόρδο, το τσίλι ψιλοκομμένο, το θυμάρι και τη δάφνη στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ψηθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε τη μπύρα και ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού για να απελευθερώσει όλη τη γεύση. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα ξαναβάζουμε το κρέας και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δε ξεχνάμε να το γυρίσουμε. Όταν είναι έτοιμο το κρέας το αφαιρούμε και το αφήνουμε επάνω σε ένα ξύλο κοπής. Αφαιρούμε κλωναράκια θυμάρι και τα φύλλα δάφνης από τη σάλτσα. Μεταφέρουμε τα λαχανικά και το ζωμό σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Κόβουμε σε φέτες και ρίχνουμε από επάνω τη σάλτσα.

ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑΣ
Κύριο Συστατικό : Νουά Μοσχαρίσιο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά Μαρινάρισμα & 2 Ώρες και 20 Λεπτά Ψήσιμο
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι και Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV