ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
3 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
2 πράσα μεγάλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από ένα λεμόνι
150 μl λευκό κρασί
800 μl ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μια κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και το πράσο. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψάρι, το οποίο έχουμε κόψει σε μερίδες, τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο με κλειστό το καπάκι για άλλα 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV