ΣΦΟΝΤΙΛΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

300 γρ. σταρένιο αλεύρι
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΑ
αλάτι
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
Για το σερβίρισμα
Γραβιέρα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε αλάτι, λίγο βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS και λίγο νερό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σιγά-σιγά και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί έως ότου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας και να πάρουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για περίπου 30΄.
Κόβουμε κομματάκια ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε κορδόνια με πάχος μικρού δακτύλου. Κόβουμε κομματάκια με μήκος 2-3 εκατοστά και τα πιέζουμε με τα δάκτυλα ώστε να φτιάξουμε μια κοιλότητα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό να βράζει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20΄. Τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε μία πιατέλα. Στην συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο σε μία μικρή κατσαρόλα και το περιχύνουμε πάνω από τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε.

ΣΦΟΝΤΙΛΙΑ
Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV