ΤΡΑΓΑΝΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

6 Κοπανάκια κοτόπουλου ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ
150 γρ. κέτσαπ
80 γρ. καστανή ζάχαρη
50 ml. ξύδι
20 ml. σόγια sauce
200 γρ. κορν φλέικς χωρίς ζάχαρη
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
Αλάτι, πιπέρι
Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κοπανάκια και τα ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στον ατμό για 35 – 40 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ξύδι, ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε στη συνέχεια την κέτσαπ και βράζουμε μέχρι να γλασάρει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σόγια και ανακατεύουμε.
Σε ένα multi χτυπάμε τα κορν φλέικς, το κεφαλοτύρι τριμμένο, το φρέσκο θυμάρι και τη φρέσκια ρίγανη.
Βγάζουμε τα κοπανάκια από τον ατμομάγειρα και τα σκουπίζουμε με ένα κομμάτι χαρτί να φύγει η υγρασία τους. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με την γλυκόξινη σάλτσα και βουτάμε τα κοπανάκια στα κορν φλέικς να κολλήσει. Ψήνουμε στο αερόθερμο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα για περίπου 10 λεπτά.

ΤΡΑΓΑΝΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ
Κύριο Συστατικό : Κοπανάκια Κοτόπουλου
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Ατμομάγειρας, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV