ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κόκορα ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ
1 πακέτο μακαρόνια No 5 ΗΛΙΟΣ
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα FARMER REPUBLIC
3 σκελίδες σκόρδο FARMER REPUBLIC
6 λευκά μανιτάρια κομμένα στα 4 FARMER REPUBLIC
1000 ml. κόκκινο κρασί
500 ml. ζωμό κοτόπουλο
50 γρ. πελτέ ντομάτας
2 κλωνάρια σέλινο κομμένα στα τέσσερα FARMER REPUBLIC
2 μέτρια καρότα κομμένα στα τέσσερα FARMER REPUBLIC
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
Λίγο μοσχοκάρυδο
50 γρ. αλεύρι
θυμάρι ξερό
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. κεφαλοτύρι σε κομμάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πασπαλίζουμε τον κόκορα από όλες τις πλευρές με αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS και σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και στη συνέχεια τον κόκορα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, δάφνη, θυμάρι, σέλινο καρότο, κρασί, ζωμό, αλάτι και πιπέρι, και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ½ ώρα περίπου, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα τα μακαρόνια, από επάνω τον κόκορα με τη σάλτσα και τέλος τρίβουμε το κεφαλοτύρι.

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Κύριο Συστατικό : Κόκορας
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV