ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ
8 φύλλα κρούστας
80 γρ. μπέικον
1 σκελίδα σκόρδο FARMER REPUBLIC
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο FARMER REPUBLIC
50 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
1 πιπεριά πράσινη σε κύβους FARMER REPUBLIC
1 καρότο σε πολύ μικρούς κύβους (μπρινουάζ) FARMER REPUBLIC
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 ml. ρετσίνα
200 ml. ζωμό λαχανικών
50 γρ. μουστάρδα
1/3 σγουρή σαλάτα πράσινη FARMER REPUBLIC
1/3 σγουρή σαλάτα κόκκινη FARMER REPUBLIC
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
ρίγανη, θυµάρι
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουµε το κοτόπουλο σε κύβους και το σοτάρουµε σε ένα τηγάνι που έχει κάψει με λίγο βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε καλαμπόκι, πιπεριά, καρότο, μπέικον και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό. Σβήνουμε με ρετσίνα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας, ρίχνουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε ξανά. Ανοίγουμε 2 φύλλα κρούστας το ένα επάνω στο άλλο, προσθέτουμε τη γέμιση και διπλώνουμε σε πουγκί. Πασπαλίζουμε με λίγο βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C μέχρι το φύλλο να γίνει χρυσαφένιο. Σερβίρουμε με σαλάτα.

ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Κύριο Συστατικό : Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV