ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΦΑΒΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 μεγάλο καλαμάρι καθαρισμένο
100 γρ. φέτα μέτρια
4 λιαστές ντομάτες
½ πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη FARMER REPUBLIC
Φρέσκα Ρίγανη, θυμάρι
Βιολογικό Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
Αλάτι, πιπέρι
Πουρές Φάβας
200 γρ. φάβα
1 καρότο σε λεπτές φέτες FARMER REPUBLIC
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο FARMER REPUBLIC
5 γρ. μαντζουράνα ξερή
30 ml. χυμό λεμονιού FARMER REPUBLIC
50 ml. Βιολογικό Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ετοιμάζουμε αρχικά τον πουρέ φάβας. Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε Βιολογικό Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο. Προσθέτουμε τη φάβα, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό να την καλύψει. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν είναι έτοιμη τη χτυπάμε μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και Βιολογικό Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS.
Για το καλαμάρι
Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, τη ντομάτα, τις πιπεριές, φρέσκια ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, Βιολογικό Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS και ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση τους. Αλατοπιπερώνουμε το καλαμάρι και το γεμίζουμε. Ψήνουμε σε τηγάνι σχάρα που έχει κάψει με λίγο Βιολογικό Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε με τον πουρέ φάβας.

ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΦΑΒΑΣ
Κύριο Συστατικό : Καλαμάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV