ΣΟΥΠΙΟΠΙΛΑΦΟ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό μεγάλες σουπιές
1/2 κούπα λάδι
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1/4 της κούπας ξύδι
400γρ. ρύζι καρολίνα
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες,χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαϊντανός

Καθαρίζετε τις σουπιές. Χωρίζετε το κεφάλι και τα πτερύγια από το σώμα. Αφαιρείτε και πετάτε τα εντόσθια και το λεπτό κόκαλο της ράχης. Αφαιρείτε προσεκτικά τις φούσκες με το μελάνι, προσέχοντας μη σπάσουν και τις φυλάσσετε. Αφαιρείτε τις μεμβράνες που καλύπτουν το σώμα ώστε οι σουπιές να μείνουν άσπρες και καθαρές.
Τις ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό και τις κόβετε σε κομμάτια. Από τα κεφάλια αφαιρείτε και πετάτε το δόντι και τα μάτια με προσοχή γιατί έχουν λίγο μελάνι.
Αφήνετε τα κεφάλια ολόκληρα. Βάζετε τα κεφάλια μαζί με τα κομμάτια της σουπιάς σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν καλά.
Τρυπάτε τις φούσκες με το μελάνι μέσα σε μισή κούπα νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις σουπιές σε δυνατή φωτιά,ανακατεύοντας ώστε να φύγει το νερό τους.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε ώσπου να μαραθεί. Ρίχνετε το κρασί και το ξύδι και τα αφήνετε πάνω στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτετε το ρύζι και το ανακατεύετε για να σοταριστεί. Ρίχνετε την ντομάτα,τη δάφνη,το διαλυμένο μελάνι,2 κούπες ζεστό νερό,αλάτι και πιπέρι.
Το σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20’ περίπου ή μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να πιεί όλο το νερό.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό,γαρνιρισμένο με φυλλαράκια μαϊντανού.


Κύριο Συστατικό : Σουπιές
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 45 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV