ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΥΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
225-250 γρ. μικρά μανιτάρια, κομμένα κατά μήκος στα τέσσερα
2 κουταλιές φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 δόση σάλτσα μπολονέζ με κόκκινο κρασί
1-1 1/2 φλιτζάνι ζεστό ζωμό βοδινού
9-12 φρέσκα φύλλα λαζάνια, που θα τα έχετε βράσει από πριν αν είναι απαραίτητο
450 γρ. τυρί ρικότα
1 μεγάλο αυγό
3 πακέτα μοτσαρέλα των 130 γρ., στραγγισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
115 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και μετά λιώνετε το βούτυρο.
Προσθέτετε τα μανιτάρια, με το ανάλογο αλάτι και πιπέρι, και τα σοτάρετε σε μέτρια έως δυνατή φωτιά για 5-8 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να είναι τρυφερά και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό.
Φτιάχνετε τη σάλτσα μπολονέζ, ή την ξαναζεσταίνετε αν είναι κρύα. Όταν ζεσταθεί, προσθέτετε αρκετά ζεστό ζωμό βοδινού για να γίνει αρκετά ρευστή. Προσθέτετε το μείγμα των μανιταριών και του μαϊντανού, και μετά απλώνετε ένα τέταρτο περίπου της σάλτσας στον πάτο ενός ταψιού.
Καλύπτετε τη σάλτσα με τρία ή τέσσερα φύλλα λαζάνια. Χτυπάτε τη ρικότα και το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι, και μετά απλώνετε το ένα τρίτο περίπου του μείγματος πάνω από τα φύλλα λαζάνια. Βάζετε από πάνω το ένα τρίτο από τις φέτες μοτσαρέλα, και μετά πασπαλίζετε με το ένα τέταρτο της τριμμένης παρμεζάνας.
Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις δύο φορές, χρησιμοποιώντας κάθε φορά τη μισή από την υπόλοιπη σάλτσα μπολονέζ, και τελειώνετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ψήνετε τα λαζάνια στον φούρνο για 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Αφήνετε τα λαζάνια για 10 λεπτά περίπου πριν τα σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Λαζάνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6-8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV