ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

700 γρ. στήθος κοτόπουλο φιλέτο
200 γρ. φασολάκια snake beans ή κοινά φασολάκια
αλάτι
6 κλωνάρια ταϊλανδέζικος βασιλικός
4 ασκαλώνια
5 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
2 κόκκινες πιπεριές τσίλι
2 πράσινες πιπεριές τσίλι
4 κ.σ. φιστικέλαιο
3 κ.σ. σάλτσα ψαριού
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
λίγος χυμός λάιμ

Πλένουμε το κοτόπουλο,το στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας, αφαιρούμε τις ίνες και το λίπος και το κόβουμε σε μπουκιές.
Πλένουμε τα φασολάκια, τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους περ. 3 εκ. και τα βράζουμε σε μικρή ποσότητητα κοχλαστού αλατισμένου νερού για περ. 3 λεπτά.
Τα σουρώνουμε στο τρυπητό, τα περιχύνουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Πλένουμε τον ταϊλανδέζικο βασιλικό, τον τινάζουμε να στραγγίσει, κόβουμε τα φύλλα και τα χοντροκόβουμε.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα ασκαλώνια και το σκόρδο. Πλένουμε τις πιπεριές τσίλι μέσα και έξω και τις ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε φιστικέλαιο στο γουόκ και τηγανίζουμε τα ασκαλώνια με τις πιπεριές.
Μετά από περ. 2 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και τα τσίλι και μετά το κοτόπουλο.
Όταν ροδίσουν όλα τα υλικά, προσθέτουμε τα φασολάκια, τη σάλτσα ψαριού,τη ζάχαρη και περίπου 100ml νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά.
Καρυκεύουμε με αλάτι και χυμό λάιμ, προσθέτουμε τον ταϊλανδέζικο βασιλικό και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουώκ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV