ΧΡΙΣΤΟΨΑΡΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΣΕ ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 Χριστόψαρα, περίπου 800 γρ. το καθένα (φιλέτα)
2 φλιτζάνια λευκό κρασί Ασσύρτικο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αρωματικό πιπέρι
2 ξυλάκια κανέλας
6 φύλλα δάφνης
500 ml εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
500 ml ζωμός ψαριού
χυμός από 1 λεμόνι
½ κιλό σέλινο (φύλλα και τρυφερά κοτσάνια)
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τοποθετούμε τα 4 φιλέτα ψαριού σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρασί και τα μπαχαρικά. Όταν βράσει το κρασί, προσθέτουμε το σέλινο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζωμό ψαριού.
Σιγοβράζουμε μέχρι το υγρό να μειωθεί στο μισό. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το λεμόνι μέχρι να έχουμε την επιθυμητή οξύτητα και νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
Μοιράζουμε το σέλινο σε 4 πιάτα και τοποθετούμε από πάνω ένα φιλέτο ψαριού.
Χτυπάμε τους υπόλοιπους χυμούς σε υψηλή ταχύτητα σε ένα μίξερ ή μπλέντερ και περιχύνουμε πάνω από το ψάρι και το σέλινο.


Κύριο Συστατικό : Χριστόψαρο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV