ΡΙΖΟΤΟ ΜΙΛΑΝΕΖΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 1/2 λίτρο ζωμό βοδινού
1 μικρό κρεμμύδι
60 γρ. βούτυρο
350 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
100 ml λευκό ξηρό κρασί
2 φακελάκια σαφράν
50 γρ. παρμεζάνα

Ζεσταίνουμε το ζωμό ώσπου να πάρει μια βράση. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο ώσπου να αφρίσει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας 2-3’,ώσπου να γίνει διαφανές. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση ανακατεύοντας.
Λιώνουμε το σαφράν σε 100ml ζεστό ζωμό και το φυλάμε στην άκρη. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον υπόλοιπο ζεστό ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου το ρύζι να πιεί τα υγρά του.
Τρίβουμε την παρμεζάνα και την ανακατεύουμε προσεκτικά με το πιρούνι με το έτοιμο ριζότο,μαζί με το λιωμένο σαφράν και το υπόλοιπο βούτυρο.


Κύριο Συστατικό : Αρμπόριο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV