ΣΝΙΤΣΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

8 μοσχαρίσια φιλέτα των 100 γρ.
3 σκελίδες σκόρδο
3 αυγά
4 φέτες άπαχο ζαμπόν
4 φέτες τυρί ένταμ ή γκούντα
200γρ. τριμμένη φρυγανιά
500 ml. αραβοσιτέλαιο για τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι

Χτυπάτε τα φιλέτα ώστε να γίνουν πολύ λεπτά. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις σκελίδες σκόρδο.
Βάζετε τα φιλέτα σε βαθύ πιάτο,τα αλατοπιπερώνετε και τα καλύπτετε με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Τα αφήνετε να ξεκουραστούν.
Στο μεταξύ,χτυπάτε τα αυγά σε άλλο βαθύ πιάτο και βάζετε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα τρίτο. Αφαιρείτε το σκόρδο από τα φιλέτα.
Απλώνετε τα μισά στο τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας, βάζετε στο καθένα μια φέτα τυρί και μια ζαμπόν, και τα επικαλύπτετε με τα υπόλοιπα φιλέτα.
Τα πιέζετε μαλακά και τα αφήνετε να κάτσουν. Λίγα λεπτά μετά βουτάτε τα σνίτσελ στα χτυπημένα αυγά.
Αφήνετε το αυγό να τα εμποτίσει καλά και έπειτα τα περνάτε από την τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζετε τα σνίτσελ σε ένα τηγάνι με άφθονο ζεστό λάδι.
Όταν ροδίσουν και από τις δυο πλευρές τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε να στραγγίσουν.


Κύριο Συστατικό : Μοσχαρίσια φιλέτα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV