ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ



1 κιλό σουπιές
½ κιλό σπανάκι
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
2 ώριμες ντομάτες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι νερό
φρέσκος δυόσμος
φρέσκος μάραθος
αλάτι
πιπέρι

Καθαρίζετε τις σουπιές αφαιρώντας το κόκαλο. Αφαιρείτε και το μελάνι και το κρατάτε στην άκρη. Κόβετε τις σουπιές σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το κρεμμύδι, το μάραθο και το δυόσμο. Ρίχνετε τις σουπιές, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μελάνι και το νερό. Βράζετε σε χαμηλη φωτιά για 45 λεπτά περίπου και έπειτα ρίχνετε το σπανάκι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια, και τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Προσθέτετε το κρασί και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκο μάραθο.


Κύριο Συστατικό :
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV