ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

800 γρ. Κολοκύθα
αλάτι και πιπέρι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
περίπου 750 ml ζωμό λαχανικών
2 κ.σ.λάδι
300 γρ. ρύζι για ριζότο(Καρναρόλι ή αρμπόριο)
250 ml λευκό κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
40 γρ. βούτυρο
60 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια,αφαιρούμε τα κουκούτσια,την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε κυβάκια.
Την πασπαλίζουμε με αλάτι και την αφήνουμε να τραβήξει για 30’. Έπειτα την στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια,τα πλένουμε και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε πολύ ψιλό. Ζεσταίνουμε το ζωμό ώσπου να πάρει μια βράση και τον φυλάμε ζεστό. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 20’.
Μόλις πιεί τα υγρά του προσθέτουμε με την κουτάλα της σούπας 1 με 2 κουταλιές ζωμό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου το ριζότο να αποκτήσει κρεμώδη υφή αλλά το ρύζι να κρατάει ακόμη. Περίπου στα μισά του χρόνου προσθέτουμε και την κολοκύθα.
Στο μεταξύ πλένουμε και στεγνώνουμε το μαϊντανό. Πετάμε τα κοτσάνια και ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια.
Μόλις γίνει το ρύζι προσθέτουμε το βούτυρο,την παρμεζάνα και το μαϊντανό και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.


Κύριο Συστατικό : Κολοκύθα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV