ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ντομάτες
Κρεμμύδια ξερά
Κολοκυθάκια
Μαϊντανός
Σκόρδο
Βούτυρο
Ελαιόλαδο
Ντέμι γλας
Δάφνη
Αλάτι
Πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζωμός από γαρίδες
Αφού καθαρίζουμε τις γαρίδες, βράζουμε σε νερό τα κελύφη και τα κεφάλια, προσθέτουμε δάφνη και ψίχα από 2 κολοκύθια. Στο τέλος περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι.
Πουρές Σκόρδου
Βράζουμε τα σκόρδα και στη συνέχεια τα χτυπάμε σε μπλέντερ, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Ζωμός ντομάτας
Αποφλοιώνουμε 5 - 6 ντομάτες τις βάζουμε σ’ ένα ταψί με ζάχαρη, δαφνόφυλλα, μια κουταλιά σκορδοπουρέ και ψήνουμε στο φούρνο. Αφού ψηθούν, περνάμε το μείγμα από ένα λεπτό σουρωτήρι.
Σάλτσα γαρίδας
Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι κρεμμύδι, κολοκυθάκι κομμένο σε σχήμα ζουλιέν, στη συνέχεια προσθέτουμε ντέμι γκλας, το ζωμό από τις γαρίδες και το ζωμό της ντομάτας. Στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες, ψιλοκομμένη ντομάτα και μαϊντανό. Έχουμε βράσει τα σπαγγέτι και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.


Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Λ. Λαζάρου


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV