ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΣΙΛΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

450 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1 ασπράδι αυγού
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.γ. σουσαμέλαιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 σκελίδες σκόρδο
2-3 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι
65 ml ζωμός κότας
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
1 ½ κ.σ. κρασί ρυζιού Σαοξίνγκ, εναλλ. ξηρό σέρυ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε, στεγνώνουμε και αναμειγνύουμε το φιλέτο κοτόπουλου με το ασπράδι, το αλάτι, με 1 κ.γ. σουσαμέλαιο και 1 κ.γ. κορν-φλάουρ. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε, πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ψιλοκόβουμε μαζί με τις πιπεριές τσίλι. Βάζουμε 300 ml νερό να βράσουν σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους και βράζουμε για περίπου 4 λεπτά. Μετά βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Βάζουμε ένα γουόκ να κάψει και βράζουμε το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι, το ζωμό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και το κρασί ρυζιού. Διαλύουμε το υπόλοιπο κορν-φλάουρ σε 1 κ.γ. νερό και το προσθέτουμε στο ζουμί που βράζει. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 1 λεπτό μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κύβους του κοτόπουλου και τους βράζουμε ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο σουσαμέλαιο. Σερβίρουμε το φαγητό με τα φιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV