ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΦΙΛΕΤΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ



1 κιλό μοσχαρίσια φιλέτα
300 γρ. κρεμμύδια
2 καρότα
40 γρ. ξερά μανιτάρια
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι και επιπλέον αλεύρι για τηγάνισμα
3/4 κούπας λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και πιπέρι
1 δεματάκι βοτάνων(δάφνη,θυμάρι,μαϊντανός)

Βάζετε τα μανιτάρια σε κρύο νερό για 2 ώρες. Ύστερα τα καθαρίζετε καλά. Σε μια πήλινη κατσαρόλα,σοτάρετε τα μοσχαρίσια φιλέτα.
Τα κόβετε σε λεπτά κομμάτια,τα αλατοπιπερώνετε,τα αλευρώνετε,τα ροδίζετε σε καυτό λάδι και τα φυλάσσετε. Στο ίδιο λάδι σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα καρότα.
Τα αφήνετε να σοταριστούν σε χαμηλή φωτιά. Τα ανακατεύετε για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Όταν μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτετε μια κουταλιά αλεύρι και το αφήνετε να ροδίσει για να πάρει χρώμα η σάλτσα.
Ραντίζετε με το κρασί,το αφήνετε να εξατμιστεί και προσθέτετε το κρέας στην κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο ζωμό ή νερό,ρίχνετε το δεματάκι βοτάνων και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Δεκαπέντε λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο προσθέτετε τα μουσκεμένα μανιτάρια και τα αφήνετε μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα. Προσθέτετε αλάτι. Αφαιρείτε το δεματάκι βοτάνων και σερβίρετε το φαγητό.


Κύριο Συστατικό : Μοσχαρίσια φιλέτα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 ώρα και 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV