ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΕΦΤΑΖΥΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

δύο κοτόπουλα του κιλού
500 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
200 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο
60 γρ. πολτό ελιάς
λίγο δενδρολίβανο, δύο φύλλα δάφνης
δύο σκελίδες σκόρδο
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
60 γρ. σταφίδες
δύο κρεμμύδια
δύο καρότα
ένα πράσο
δύο ρέβες
500 cl κόκκινο κρασί
100 cl Σάμος
λίγους κόκκους πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τρίβουμε το μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς κόρα) με το χέρι, σε χοντρά κομμάτια και το ζυμώνουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Προσθέτουμε τον πολτό ελιάς, ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, λιωμένο σκόρδο, χοντροσπασμένο φιστίκι Αιγίνης και χοντροσπασμένο πιπέρι.
Για τη σάλτσα:
Παίρνουμε τα κόκκαλα από το κοτόπουλο και τα σοτάρουμε με το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, τις ρέβες, σβήνουμε με κόκκινο κρασί, προσθέτουμε δάφνη, λίγο νερό και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μία ώρα.
Στη συνέχεια σουρώνουμε. Προσθέτουμε τις σταφίδες (τις οποίες έχουμε μαρινάρει σε κρασί Σάμος) και ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βγάζουμε την πέτσα από το στήθος του κοτόπουλου και το αλατοπιπερώνουμε.
Το αλείφουμε με μια παχιά στρώση (2 εκ. περίπου) από το ζυμωμένο ψωμί και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15΄ (Γαρνίρουμε προαιρετικά με την αποξηραμένη πέτσα).
Σερβίρουμε με τη σάλτσα.
Κρατάμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου για μια άλλη συνταγή (π.χ. στιφάδο).


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV