ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



4 μέτρια λαβράκια
4 πατάτες
4 κρεμμύδια ξερά
50 γρ. κουκουνάρια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λεμόνι
μαϊντανός
αλάτι και λευκό πιπέρι

Καθαρίζετε καλά τα ψάρια, τα ξελεπιάζετε και τα πλένετε. Τα αλατοπιπερώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε στον πάτο του μια στρώση κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες, μια στρώση πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες και μια Τρίτη στρώση πάλι με κρεμμύδια. Πάνω από την τελευταία στρώση κρεμμυδιών τοποθετείτε τα λαβράκια το ένα δίπλα στο άλλο. Πασπαλίζετε με τα κουκουνάρια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ραντίζετε με το χυμό του λεμονιού και το λάδι. Ψήνετε για 40 λεπτά στους 170°C και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Λαβράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV