ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ



12 κανελόνια
1 αρνίσιο μυαλό
250 γρ. χοιρινό κρέας σε κομμάτια
1 στήθος κοτόπουλου
συκωτάκια κοτόπουλου
1 μικρό κρεμμύδι
2 ώριμες ντομάτες
1 τρούφα (μανιτάρι)
1 κούπα παλαιωμένο κρασί
1 κουταλιά αλεύρι
3/4 κούπας γάλα
20 γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, λάδι

Για την μπεσαμέλ:
1/2 λίτρο γάλα
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι
50 γρ. τριμμένο τυρί
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Βράζετε αρκετό αλατισμένο νερό. Βάζετε ένα ένα τα κανελόνια, τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά και τα ανακινείτε συνεχώς. Μόλις βράσουν, τα βγάζετε με μια σουρωτή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε ένα δοχείο με κρύο νερό. Ύστερα τα μεταφέρετε σε ένα πανί, τα γυρίζετε και από τις δύο πλευρές και είναι έτοιμα για γέμισμα. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, σοτάρετε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρέας και το ξεκοκαλισμένο στήθος. Σοτάρετε τα συκωτάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις τριμμένες ντομάτες, ραντίζετε με το κρασί και τα αφήνετε να σοταριστούν για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Τέλος, προσθέτετε το μυαλό (καλά καθαρισμένο από το αίμα) και νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι. Αλέθετε τα κρέατα στο μίξερ. Ζεσταίνετε το βούτυρο, ροδίζετε το αλεύρι και ραντίζετε με το γάλα. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρέατα μαζί με την ψιλοκομμένη τρούφα και τα αφήνετε για 5 λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν σε ένα ταψί. Βάζετε λίγη γέμιση σε κάθε κανελόνι και τα τυλίγετε. Για τη μπεσαμέλ: σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και αφήνετε να σοταριστεί μερικά λεπτά ανακατεύοντας με τη σπάτουλα. Ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα για να μη σβολιάσει και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Νοστιμίζετε με αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Τοποθετείτε σε ένα ταψί το ένα κανελόνι κοντά στο άλλο χωρίς να τα κολλήσετε, με λίγη σάλτσα από κάτω από τα κανελόνια και τα περιχύνετε από πάνω με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και τα βάζετε να ψηθούν στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να κάνουν κρούστα. Σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Χοιρινό Κρέας , Στήθος Κοτόπουλου
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV