ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



1 1/2 κιλό κρέας μοσχάρι
100 γρ. βούτυρο
3 κρεμμύδια
200 γρ. ζωμός κρέατος(κύβος)
1 ποτηράκι κονιάκ
100 γρ. κρασί λευκό ξηρό
1 σκελίδα σκόρδου
750 γρ. καρότα
250 γρ. γογγύλια
750 γρ. φρέσκα φασολάκια
ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη
δάφνη

Μαρινάρετε το κρέας: καθαρίζετε το ένα κρεμμύδι και το σκόρδο και το κόβετε σε κομματάκια.
Βάζετε το κρέας μέσα σε πήλινο δοχείο και το σκεπάζετε με τα κρεμμύδια,το σκόρδο,το κονιάκ,το κρασί,το μαϊντανο,τη ρίγανη και τη δάφνη.
Τα αφήνετε για 3 ώρες.
Καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια που έμειναν,λιώνετε το μισό βούτυρο,βάζετε το κρέας μέσα και το σοτάρετε, μετά ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μαζί με το κρέας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα που μαρινάρατε το κρέας(όλα τα υλικά),προσθέτετε 50γρ. ζωμό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 30’.
Σε αυτό το διάστημα καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε κομμάτια.
Λιώνετε μέσα σε κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο και τα ρίχνετε να σοταριστούν.
Τα αφήνετε να σιγοψηθούν μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ρίχνετε το υπόλοιπο ζουμί και τα αφήνετε να βράσουν.
Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα βράζετε ξεχωριστά σε νερό αλατισμένο για 15’.
Μετά τα στραγγίζετε.
Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας τα φασολάκια, τα καρότα με τα γογγύλια και το ζουμί.
Ρίχνετε ακόμη λίγο νερό και τα αφήνετε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 15’.
Για να σερβίρετε το φαγητό βάζετε το κρέας στη μέση μιας πιατέλας και τοποθετείτε γύρω τα λαχανικά.
Περιχύνετε με τη σάλτσα και παρουσιάζετε το φαγητό στο τραπέζι.
Την ώρα που το σερβίρετε το κόβετε σε φέτες-μερίδες.



Κύριο Συστατικό : Μοσχάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 3 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV