ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

180 γρ. αλεύρι μαλακό ΜΑΝΑ
160 γρ. ζάχαρη
80 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. σταφίδες
80 γρ. κορν φλάουρ
6 αυγά
ξύσμα λεμονιού
Λίγο αλάτι
100 ml. κρέμα γάλακτος
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με νερό για να μαλακώσουν. Χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα, λίγο αλάτι καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι με το κορν φλάουρ. Σουρώνουμε και σκουπίζουμε τις σταφίδες, τις περνάμε από αλεύρι και τις προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα ταψί στρώνουμε ένα φύλλο σιλικόνης και ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα που ετοιμάσαμε, αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν αρκετά κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 175 βαθμούς για 12 – 13 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα μαζί με την σοκολάτα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθούν τα υλικά μαζί. Όταν βγουν αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε μία σχάρα. Σερβίρουμε μαζί με την κρέμα σοκολάτας.

ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Κύριο Συστατικό : Σταφίδες
Είδος Πιάτου : Γλυκά
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 20 Κομμάτια
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV