ΠΙΤΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

160 γρ. ανάλατο βούτυρο
160 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
200 γρ. αλεύρι
3 – 4 σφικτά, φρέσκα Ελληνικά ροδάκινα
ζάχαρη για πασπάλισμα
3 – 4 σταγόνες λάδι μαστίχας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη σε ηλεκτρικό μίξερ μέχρις ότου να γίνει ελαφρύ και σαν κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε το λάδι μαστίχας.
Προσθέτουμε και το αλεύρι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί (23 εκ. διάμετρο). Πιέζουμε την ζύμη στο ταψί.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στην μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα τοποθετούμε ομοιόμορφα πάνω από την ζύμη.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από πάνω, και ψήνουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε, είτε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Ροδάκινα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV