ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ (MUFFINS) ΜΑΦΙΝΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

12 χάρτινα φορμάκια
270 γρ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 αυγά
175 γρ. ζάχαρη
100 ml. σπορέλαιο
300 γρ. ξινόγαλα
2 σταγόνες άρωμα βανίλιας
25 γρ. σκόνη σοκολάτας
60 ml. γάλα
125 γρ. κρέμα γάλακτος
μπαστουνάκια σοκολάτας (άσπρης και μαύρης) και κακάο για το γαρνίρισμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε τα χάρτινα φορμάκια μέσα στο ταψί για μάφινς.
Αναμειγνύουμε 200 γρ. αλεύρι με 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτυπάμε 1 αυγό. Προσθέτουμε 140 γρ. ζάχαρη, 80 ml. λάδι και 60 γρ. γάλα.
Προσθέτουμε το μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε με κουτάλι τη σοκολατένια ζύμη στη μέση της λευκής.
Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 25 λεπτά, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα μάφινς μέσα στο ταψί για άλλα 5 λεπτά.
Γαρνίρουμε με ροζέτες κρέμας γάλακτος, τα μπαστουνάκια σοκολάτας και το κακάο και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Κρ. γάλακτος
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Αγγλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV