ΦΥΛΛΟ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 φακελάκια σκόνη ζελατίνης, με ουδέτερη γεύση
2 φλιτζάνια γλυκό κουταλιού βύσσινο, στραγγισμένο, κρατάμε το σιρόπι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
2 φλιτζάνια στραγγιστό Ελληνικό γιαούρτι
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
1 πακέτο φύλλο εμπορίου, ξεπαγωμένο
Για την γαρνιτούρα
Ζάχαρη άχνη
Φύλλα φρέσκου δυόσμου
Σιρόπι βύσσινου
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μία κατσαρόλα, διαλύουμε την ζελατίνη σε ¼ φλιτζάνι κρύο νερό. Ανακατεύουμε για να μαλακώσει και μετά το ζεσταίνουμε για να διαλυθεί εντελώς.
Χτυπάμε σε μίξερ ή μπλέντερ τα στραγγισμένα βύσσινα, την ζάχαρη και την βανίλια σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην ζελατίνη και μεταφέρουμε σε μπολ. Αναμειγνύουμε με το γιαούρτι.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ηλεκτρικό μίξερ μέχρις ότου να γίνει σαν μαρέγκα και το προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού-βύσσινου. Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να πήξει.
Ετοιμάζουμε το φύλλο : Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Βάζουμε 2 φύλλα πάνω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Τα κόβουμε σε ορθογώνια ίσου μεγέθους.
Τοποθετούμε άλλο ένα ταψί από πάνω και το ψήνουμε για περίπου 5 – 8 λεπτά, ή μέχρις ότου να ροδοκοκκινίσουν.
Αφαιρούμε το πάνω ταψί αμέσως και αφήνουμε τα ορθογώνια φύλλου να κρυώσουν. Επαναλαμβάνουμε μέχρις ότου να χρησιμοποιηθεί όλο το φύλλο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Φυλάμε τα ψημένα ορθογώνια φύλλου ανάμεσα σε χαρτοπετσέτες ή σε λαδόκολλα και τα φυλάσσουμε σε δροσερό, ξηρό μέρος.
Για να φτιάξουμε τα ναπολεών : Παίρνουμε 3 διπλά ορθογώνια μαζί για κάθε μερίδα. Βάζουμε στο κέντρο του πιάτου μία κουταλιά του γλυκού από την γέμιση μους και τοποθετούμε το πρώτο διπλό ορθογώνιο φύλλου από πάνω. Βάζουμε μία μικρή ποσότητα από το μους πάνω από αυτό, πιέζοντας ελαφρά.
Ξαναβάζουμε ένα διπλό ορθογώνιο φύλλου με μία μικρή ποσότητα μους από πάνω και σκεπάζουμε με το τρίτο ορθογώνιο φύλλου.
Κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη από πάνω, στάζουμε λίγο σιρόπι βύσσινου, και γαρνίρουμε με τον δυόσμο. Σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Γιαούρτι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά & 4 Ώρες Ψυγείο
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV