ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
400 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. απόσταγμα με γεύση αχλαδιού
50 γρ. κακάο
2-3 κ.σ. γάλα
1 κονσέρβα αχλάδια κομπόστα κομμένα στη μέση (480 γρ. καθαρό βάρος φρούτου)
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και το χτυπάμε με 200γρ. ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μίγμα.
Ξεχωρίζουμε τα 2/3 της ζύμης και την ανακατεύουμε με το σναπς. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα που ανοίγει (διαμέτρου 24εκ.) και αδειάζουμε το σκέτο μίγμα.
Αναμειγνύουμε το κακάο με την υπόλοιπη ζάχαρη και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μίγμα μαζί με το γάλα. Τοποθετούμε το σοκολατένιο μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με απλό στόμιο.
Βυθίζοντας το στόμιο του κορνέ περίπου κατά τα 2/3 του μέσα στο σκέτο μίγμα,αδειάζουμε σε κανονικές αποστάσεις το σοκολατένιο μίγμα μέσα στη σκέτη. Βάζουμε τα αχλάδια σε ένα σουρωτήρι,τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα στεγνώνουμε. Τα τοποθετούμε με την επίπεδη επιφάνεια προς τα πάνω κυκλικά στο μίγμα,πιέζοντας τα ελαφρά.
Ψήνουμε το κέικ για 60 λεπτά περίπου στην κάτω σχάρα του φούρνου. Το βγάζουμε από τη φόρμα,το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Αχλάδια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 60 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV