ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

9 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
½ κουταλάκι στίγματα κρόκου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές καυτό γάλα
2 φλιτζάνια γάλα
1/3 φλιτζάνι ωμά φιστίκια Αιγίνης
1 φλιτζάνι χοντρό σιμιγδάλι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μουλιάζετε το σαφράν στο καυτό γάλα για 30 λεπτά. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε μια κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίζετε τα φιστίκια για 2 λεπτά.
Αφαιρείτε τη φλούδα και τα αφήνετε στην άκρη. Διαλύετε τη ζάχαρη στο γάλα σε χαμηλή φωτιά και κρατάτε το μείγμα ζεστό. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά για 8-10 λεπτά ώσπου να αρχίσει να ξανθαίνει.
Ρίχνετε το γάλα με το σαφράν στο ζεστό γάλα με τη ζάχαρη και τα προσθέτετε όλα στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά.
Ανακατεύετε μέσα τα φιστίκια και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Σιμιγδάλι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 5
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV