ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ



150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
μία πρέζα αλάτι
4 αυγά
250 γρ. καστανή ζάχαρη
300 γρ. βούτυρο
100 ml γάλα
250 γρ. ξανθές σταφίδες
250 γρ. μαύρες σταφίδες
ξύσμα 3 λεμονιών
60 γρ. κόντιτα λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κανέλα
50 ml μπράντι
50 ml ρούμι

Βάζετε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη φρυγανιά και το αλάτι σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύετε. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και το γάλα και, αφού ανακατευτούν καλά, ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι. Προσθέτετε τις σταφίδες αφού πρώτα τις ξεπλύνετε, τα κόντιτα, το ξύσμα και την κανέλα. Περιχύνετε με το μπράντι και αφήνετε το παρασκεύασμα να σταθεί 12 ώρες σε δροσερό μέρος. Αδειάζετε όλο το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος ή σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε μπεν μαρί για 4-5 ώρες στους 150°C προσθέτοντας κατά διαστήματα ζεστό νερό για να μένει σταθερή η ποσότητά του. Βάζετε την πουτίγκα σε μια πιατέλα και περιχύνετε με λιωμένο βούτυρο ή καστανή ζάχαρη. Αμέσως τη βρέχετε με ρούμι, την ανάβετε με ένα σπίρτο και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : καστανή ζάχαρη
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Αγγλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 12 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : 4 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV