ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ



1 κουτί φύλλο κρούστας
6 φλιτζάνια καρυδόψιχα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
λίγη κανέλα
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλλα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C. Σε ένα μπολ βάζετε τα καρύδια και πασπαλίζετε με λίγη κανέλλα. Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε 4-5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο. Βάζετε μία στρώση με την μισή γέμιση από τα καρύδια. Από πάνω βάζετε 2 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο. Βάζετε τα υπόλοιπα καρύδια. Τελειώνετε με τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο. Το τελευταίο φύλλο εκτός από το βούτυρο το ραντίζετε και με νερό. Χαράζετε τα κομμάτια μπακλαβαδωτά και μπήγετε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο. Ψήνετε για 1 ώρα περίπου. Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες. Φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά. Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το μπακλαβά.


Κύριο Συστατικό : Καρύδια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV