ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΤΗΣ ΑΓΝΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)



Για την κρέμα
ΜΙΓΜΑ Α
1 Λίτρο Γάλα
200 γρ. Ζάχαρη
2 βανίλιες σκόνη
Ξύσμα από 2 λεμόνια
ΜΙΓΜΑ Β
8 Αυγά
150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
Για το φύλλο
18 Φύλλα κρούστας ή Βυρηττού
500 γρ. βούτυρο (λιωμένο χλιαρό).
Για το σιρόπι
800 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
2 ξύλα κανέλας
Χυμό μισού λεμονιού

Βάζουμε το μίγμα Α σε μία κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Παράλληλα χτυπάμε με το σύρμα στο μίξερ το μίγμα Β στη γρήγορη ταχύτητα να αφρατέψει καλά. Κατεβάζουμε το μίγμα Α από την φωτιά μόλις βράσει και με μία κουτάλα προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μίγμα Β μέχρι να ενσωματωθεί τελείως. Αμέσως μετά περνάμε το μίγμα Α και Β μέσα από ένα σουρωτήρι ώστε να μείνει το ξύσμα λεμονιού εκτός. Τέλος βάζουμε το μίγμα Α και Β ξανά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει και να γίνει κρέμα. Παίρνουμε ένα ταψί 35Χ25 περίπου και βουτυρώνουμε με ένα πινέλο. Διαδοχικά τοποθετούμε τα φύλλα βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά σε σχήμα σταυρού ώστε όταν διπλωθούν να μην χύνεται η κρέμα από το πλάι. Αφού βάλουμε 16 φύλλα (4 από κάθε πλευρά)τοποθετούμε την κρέμα και αρχίζουμε να κλείνουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας και πάλι ένα-ένα.Στο τέλος τοποθετούμε και τα 2 τελευταία φύλλα προσεκτικά για να δείχνει το γαλακτομπούρεκο όμορφο. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα για να σφίξει η κρέμα και το βούτυρο και μετά το χαράζουμε σε 12 κομμάτια . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 55-60 λεπτά και μόλις το βγάλουμε, σιροπιάζουμε το ζεστό ταψί με κρύο σιρόπι.


Κύριο Συστατικό : Γάλα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 35 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 55-60 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Το Σπιτικό Της Αγνής


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV