ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 100" 29/03/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 100" 29/03/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΠΙΤΣΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Αφράτη ζύμη για πίτσα 400 γρ.
100 γρ. κατίκι Δομοκού
¼ πράσινη πιπεριά (κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια)
10 φέτες σαλάμι αέρος
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανοίγουμε τη ζύμη για πίτσα στον πάγκο της κουζίνας μας. Την κόβουμε από την μεγάλη πλευρά στα 3. Με ένα κουτάλι απλώνουμε κατά μήκος της ζύμης το τυρί που έχουμε ανακατέψει με την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε σχηματίζοντας 3 διαφορετικά κορδόνια. Παίρνουμε τα κορδόνια και τα πλέκουμε φτιάχνοντας 1 τσουρέκι. Σε κάθε δίπλωμα τοποθετούμε και μία φέτα σαλάμι. Ψήνουμε σε αερόθερμο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά

ΤΟΥΡΤΑ CUPCAKE
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο
450 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
250 ml. φρέσκο γάλα
250 γρ. αλεύρι up
2 βανιλίνες
80 γρ. κακάο
10 γρ. στιγμιαίο καφέ
10 ml. Χυμό λεμονιού
5 γρ. σόδα
10 γρ. μπέικιν
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη
225 γρ. άχνη ζάχαρη
90 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
10 ml. γάλα
1 βανιλίνη
Για την γαρνιτούρα
Καραμελάκια smarties
Χρωματιστή τρούφα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Κεράκια 100

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ. Αφού έχουμε ένα αφράτο μίγμα προσθέτουμε τα αβγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά υγρά και στερεά εναλλάξ.
Σημαντικό να ανακατέψουμε σε ένα μικρό μπολ τη σόδα με το λεμόνι για να ενεργοποιηθεί πριν την ρίξουμε στο υπόλοιπο μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για giant cupcake. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 45 περίπου λεπτά.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες. Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά. όταν το cupcake κρυώσει γαρνίρουμε.
Αφού ψηθεί το κέικ αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει επάνω σε μία σχάρα και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Ενώνουμε τα 2 κομμάτια με λίγο από το υλικό της επικάλυψης και τα κολλάμε. Γαρνίρουμε με την κρέμα και γαρνίρουμε με τα υλικά που έχουμε.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV