ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ



4 ντομάτες
2 λεμόνια
1 άσπρο κρεμμύδι
200 γρ πλιγούρι (κους-κους)
200 ml νερό
2 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 ματσάκι πλατύφυλλο μαϊντανό
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

Στύβετε τα λεμόνια. Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κύβους. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.Πλένετε και ψιλοκόβετε το δυόσμο και τον μαϊντανό.Ρίχνετε το πλιγούρι σε μία σαλατιέρα,το περιχύνετε με χλιαρό νερό και το χυμό λεμονιού.Αλατοπιπερώνετε.Ανακατεύετε καλά με το πιρούνι για να μη σβολιάσει.Προσθέτετε τις ντομάτες,το κρεμμύδι και τα μυρωδικά.Ανακατεύετε καλά.Καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο.Το σερβίρετε πολύ δροσερό προσθέτοντας ελαιόλαδο την τελευταία στιγμή.


Κύριο Συστατικό : Πλιγούρι
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Λιβανέζικο
Χρόνος Προετοιμασίας: 2 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV