ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΙΚΑΡΙΑΣ



2 ποτήρια ροδοπέταλα
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού

Μαζεύετε τα τριαντάφυλλα, αφαιρείτε τα πέταλά τους και κρατάτε μόνο αυτά που είναι σε καλή κατάσταση. Πετάτε όσα έχουν αλλοιωθεί. Βάζετε τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Τα τρίβετε με τα χέρια σας μέχρι να λιώσουν και να βραχεί η ζάχαρη. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό και τα βάζετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση. Μόλις πήξει καλά το σιρόπι, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού. Περιμένετε να πάρει μια βράση ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει πολύ καλά πριν το βάλετε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.


Κύριο Συστατικό : Τριανταφυλλο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV