ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ



δυο στήθη κοτόπουλο
ένα μπουκαλάκι σάλτσα σόγιας
δυο σκελίδες σκόρδο
ένα φρέσκο κρεμμύδι
μια-δυο ρίζες τζιντζερ
μια γεμάτη κ.σ. μέλι
αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε και κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε σχετικά μικρά, αλλά όχι μπουκιτσες, κομμάτια. Πλένουμε το τζιντζερ και το τρίβουμε στον τριφτή για το τυρί. Έπειτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα: παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ (προσοχή στο μεγάλο έχει σημασία) και ρίχνουμε μέσα την σάλτσα σόγιας, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, το μέλι το αλάτι και το πιπέρι. Αφού ανακατέψουμε λιγάκι την σαλτσούλα τοποθετούμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα το κοτόπουλο, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί τουλάχιστον μια ώρα. Κατόπιν, ψήνουμε το κοτόπουλο στη σχάρα η στο μαντέμι σε χαλαρή φωτιά ώστε να μη στεγνώσει περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν ψηθεί το κοτοπουλάκι , σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι κατά προτίμηση basmati περιλούζοντας τα πάντα με την εναπομείνασα σάλτσα και απολαμβάνουμε.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & 1 Ώρα Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV