ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ



1 κιλό χταπόδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι πράσινες ελιές Μυτιλήνης
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Καθαρίζετε το κρεμμύδι. Βάζετε σε κατσαρόλα το χταπόδι, το κρεμμύδι και το κρασί και αφήνετε το χταπόδι να βράσει με τα υγρά του. Μόλις βράσει το χταπόδι, το βάζετε σε πιατέλα και το κόβετε σε κομμάτια. Παίρνετε το ζουμί του χταποδιού που έμεινε στην κατσαρόλα και το βάζετε σε τηγάνι. Λιώνετε το κρεμμύδι με το πιρούνι και το βάζετε επίσης στο τηγάνι. Προσθέτετε στο τηγάνι ελαιόλαδο και τις ελιές και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει 1-2 βράσεις. Σερβίρετε το χταπόδι με τη σάλτσα από τις ελιές.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV