ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ



2 κιλά κουνέλι
2 κιλά κρεμμύδια για στιφάδο
1 σκόρδο ολόκληρο
1 κιλό ντομάτες φρέσκιες γινωμένες ,
5 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ολόκληρο
1 κομμάτι ξύλο κανέλας
Λίγο κύμινοΛίγο αλεύρι
1,5 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα1 ποτήρι κρασιού ξίδι
2 ποτήρια κρασιού κρασί
4 φύλλα δάφνης
2 μέτρια καρότα κομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
Λίγα καθαρισμένα κρεμμύδια στιφάδου

Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι και το βάζουμε στη μαρινάδα τουλάχιστον 12 ώρες. Μετά, το στεγνώνουμε σε πανί και, αφού το τσιγαρίσουμε σε τηγάνι, το βάζουμε στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι πάλι ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι. Προσοχή να μην καεί! Αφού τσιγαριστεί ρίχνουμε την ντομάτα πελτέ και κατόπιν όλη τη μαρινάδα, μέχρι να πάρει βράση. Μετά την προσθέτουμε στην κατσαρόλα, με όλα τα υπόλοιπα υλικά και, προσθέτοντας νερό, αλάτι και πιπέρι, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σκεπασμένη με λαδόκολλα και με το καπάκι. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε ώσπου να μαλακώσει περίπου 25’.


Κύριο Συστατικό : Κουνέλι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα & Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV