ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ



1 κιλό σαλιγκάρια
1 ½ κιλό κρεμμύδια (ξερά)
1 κιλό ντομάτες φρέσκιες
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ξύδι
120γρ. πιπεροσαλάτα με μανιτάρι
6 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι – πιπέρι
λίγο μπαχάρι σε σπυρί
δενδρολίβανο

Σε ένα ταψί στρώνουμε αλεύρι και τοποθετούμε από επάνω τα σαλιγκάρια. Για δυο μέρες αλλάζουμε το αλεύρι ωσότου καθαρίσουν τα σαλιγκάρια. Αφού δούμε ότι καθάρισαν, τα πλένουμε με κρύο νερό καλά και τα βράζουμε για μισή ώρα. (το νερό πρέπει να αρχίσει να βράζει όταν θα βάλουμε τα σαλιγκάρια).Μόλις βράσουν σπάμε το πίσω μέρος από το κέλυφος και τα πλένουμε ξανά. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τρίβουμε την ντομάτα και τα κρεμμύδια σε χοντρό τρίφτη μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι τα κρεμμύδια, στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, και όλα τα μυρωδικά εκτός της πιπεροσαλάτας. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύδι, τα σαλιγκάρια και βράζουμε σε κανονική φωτιά για μισή ώρα (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό). Μόλις βράσει το φαγητό το τοποθετούμε σε ταψί, προσθέτουμε την πιπεροσαλάτα, ανακατεύουμε προσεκτικά και το ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς ωσότου ροδοκοκκινίσει το κρεμμύδι περίπου 20’.



Κύριο Συστατικό : σαλιγκάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα & φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV