ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ ΛΑΔΕΡΑ



1 Κιλό φασολάκια (Αμπελοφάσουλα)
1 Μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο
1 Ματσάκι άνινθο ψιλοκομμένο
2 Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 Ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
3 Ντομάτες ψιλοκομμένες σε κον-κασε (κύβους)
Αλάτι-Πιπέρι φρέσκο
1 Κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για να γλυκίσει η ντομάτα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα την πατάτα και τον άνηθο και τέλος τα φασολάκια μας και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό και το αφήνουμε το φαγητό μας σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά και μετά το χαμηλώνουμε και το σκεπάζουμε στην μισή θερμοκρασία για άλλα 20 λεπτά μέχρι να μελώσει.


Κύριο Συστατικό : Φασολάκια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV