MALAI ΚΕΜΠΑΠ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ



1 κιλό κοτόπουλο στήθος ή μπούτι, χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένο σε κομμάτια
1/2 κύπελο στραγγιστό γιαούρτι
1/4 φλ. sour cream
2 κ.σ. φρέσκο κολίανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κ.γλ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. garam masala ή 1 κ.σ. σπόροι κύμινου, καβουρδισμένοι και κοπανισμένοι
1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι, τριμμένο
4 κ.σ. φυτικό λάδι
3 κ.σ. χυμός λεμόνι
1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. αλάτι

Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και αλατίζετε. Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύετε το στραγγιστό γιαούρτι, τη sour cream, το κολίανδρο, το τζίντζερ, το σκόρδο, το κύμινο ή garam masala, το πιπέρι καγιέν, το θυμάρι και αλάτι. Pίχνετε το μείγμα στο κοτόπουλο και το ανακατεύετε για να καλυφθεί καλά. Προσθέτετε 2 κ.σ. λάδι, το σκεπάζετε και το αφήνετε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 260οC. Περνάτε 4-5 κομμάτια κοτόπουλου σε τέσσερα πλακέ μεταλλικά σουβλάκια μήκους 25 εκ., αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ των κομματιών. Τα αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε για 10 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά και αλείφοντάς τα με την υπόλοιπη μαρινάτα. Τα τοποθετείτε σε μια ζεστή πιατέλα και τα σερβίρετε αμέσως.

Tip
To garam masala είναι μια καυτερή πάστα που φτιάχνεται από κολίανδρο, κύμινο, κανέλα, κάρδαμο, σκόρδο και πιπερίτσες. Mπορείτε, όμως, να την αγοράσετε και έτοιμη από καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα.


Κύριο Συστατικό : Kοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ινδία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 1 ώρα μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV