ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ



1 ποτήρι λάδι
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι μπύρα
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι γάλα
ξύσμα πορτοκαλιού
3 ποτήρια αλεύρι
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1/2 ποτήρι νερόκαρύδια
ζάχαρη
κανέλλα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C. Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ. Χτυπάτε το Λάδι μέχρι ν' ασπρίσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και εξακολουθείτε το χτύπημα. Προσθέτετε την μπύρα, το κονιάκ, το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι και εξακολουθείτε το χτύπημα. Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύετε. Πλάθετε τα μελομακάρονα. Ψήνετε για 20-30 λεπτά. Εν τω μεταξύ βάζετε το νερό, το μέλι και την ζάχαρη να βράσουν. Βουτάτε λίγα λίγα τα μελομακάρονα στο σιρόπι ενώ είναι χλιαρά και αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά. Μόλις μελώσουν τα πασπαλίζετε με το μείγμα καρύδι και κανελλοζάχαρη

melomakarona
Κύριο Συστατικό : Αλέυρι , Μέλι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Εορταστικό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 30 Τεμ.
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV