ΜΠΑΤΣΑΡΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ



1 κιλό αλεύρι καλαμποκίου
1 κιλό άγρια χόρτα
1 κιλό λάχανο
800 ml. λάδι
200 γρ. τυρί
3 αυγά
αλάτι
1 κιλό ξινόγαλο

Καθαρίζουμε τα άγρια χόρτα και το λάχανο, τα πλένουμε, τα κόβουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Στη συνέχεια ,τα ανακατεύουμε με μια κουταλιά της σούπας αλάτι, με το τυρί,200γρ. από το λάδι,τα 3 αυγά χτυπημένα και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Παίρνουμε κατάλληλο ταψί και το αλείφουμε με λάδι. Πασπαλίζουμε το ταψί με το μισό περίπου αλεύρι ώστε να μη διακρίνεται ο πάτος του ταψιού. Στερεώνουμε από πάνω τη γέμιση με τα άγρια χόρτα και το λάχανο,ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι. Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με το ξινόγαλο και με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε την πίτα 1 ώρα περίπου στους 180°C.


Κύριο Συστατικό : Λάχανο , άγρια χόρτα
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6-8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV