ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ



1,5 κιλό κιμά από χοιρινό και μοσχάρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
250 γρ. συκωτάκια πουλιών
1/4 φλιτζανιού ψίχουλα από μαλακό ψωμί
1/4 φλιτζανιού κομμένο μαιντανό
2 χτυπημένα αυγά
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού μπράντι
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1 κουταλάκι τσαγιού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι τσαγιού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
λίγο μπαχάρι
500 γρ. μπέικον, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι καθαρισμένα φιστίκια
125 γρ. προσούτο σε χοντρές φέτες, κομμένο σε λουρίδες

Βάζετε τον κιμά σε μεγάλο μπολ. Λιώνετε το βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψήνετε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα συκωτάκια και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, περίπου 5 λεπτά. Τα περνάτε από το μύλο του πουρέ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.Βάζετε τον κιμά σε μπολ. Ρίχνετε τα ψίχουλα και το μαιντανό και τα ανακατεύετε με τα αυγά, την κρέμα, το μπράντι, το αλάτι και πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι. Τα δουλεύετε καλά μέχρι να σμίξουν τα υλικά και αυτό είναι προτιμότερο να γίνει με το χέρι. Σε ταψί φραντζόλας στρώνετε το μπέικον, αφήνοντας τις άκρες του να κρέμονται από έξω. Βάζετε μια στρώση το μισό κιμά, μετά τις λουρίδες του προσιούτο και τα φιστίκια σε κατά μήκος σειρά και από πάνω τον υπόλοιπο κιμά.Διπλώνετε το μπέικον από πάνω και το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. Βάζετε τη φόρμα σε ταψί με βραστό νερό έτσι που το νερό να φτάνει στη μέση της φόρμας και ψήνετε το ρολό σε 180ο για 2,5 ώρες.
* Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, αυτό το ρολό είναι προτιμότερο να μείνει στο ψυγείο 12 ώρες προτού το σερβίρετε. Μισή ώρα προτού το βάλετε στο τραπέζι, το βγάζετε από το ψυγείο και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς τη φόρμα και κομμένο σε φέτες.


Κύριο Συστατικό : Κιμάς
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2,5 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV