ΑΡΝΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ



1 κιλό αρνάκι, χωρίς λίπος και κόκαλα, σε κομμάτια
1 κούπα πλιγούρι
1/2 κούπα λάδι
1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο
1/2 κουταλάκι θυμάρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κούπα χυμό ντομάτας
1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα και ζεματισμένα
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Περιχύστε το πλιγούρι με 1 κούπα νερό κι αφήστε το να σταθεί, ώσπου να φουσκώσει και να πιει όλο το νερό. Σοτάρετε το αρνάκι στο λάδι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι κι ανακατέψτε τα όλα μαζί 5', επάνω στη φωτιά. Προσθέστε το χυμό ντομάτας και τα κρεμμυδάκια, καλύψτε και σιγοβράστε το φαγητό 1 ώρα και 30' να μαλακώσει το κρέας και τα κρεμμύδια. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Προσθέστε το φουσκωμένο πλιγούρι κι αφήστε το φαγητό να βράσει άλλα 5'-10', κατεβάστε από τη φωτιά και σερβίρετέ το ζεστό.ΜΥΣΤΙΚΟ: Αφαιρέστε όλο το ορατό λίπος του αρνιού πριν το μαγειρέψετε, για να γίνει ελαφρύτερο το φαγητό και για να αποφύγετε τη βαριά μυρωδιά του αρνιού που βρίσκεται κυρίως στο λίπος.


Κύριο Συστατικό : Αρνί , Πλιγούρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV